TARIEVEN EN VERGOEDING

Tarieven

Intake gesprek  (90 min)                    €135,00
– Consult (60 min)                                  
– Uitwerken advies / individueel
dieetvoorschrift (30 min)                      

Vervolg gesprek 
– Kort tel/ mail consult (15 min)         € 22,50
– Consult (30 min)                                € 45,00
– Consult (45 min)                                € 67,50
– Consult (60 min)                                € 90,00
– Consult (75 min)                                €112,50
– Consult (90 min)                                €135,00

Toeslag huisbezoek                             €22,50

Vergoeding

PositivEating heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat je de factuur van een afspraak zelf (digitaal) ontvangt. Nadat je de factuur hebt betaald aan PositivEating kun je deze zelf direct indienen bij je zorgverzekering.  

Dieetadvies door een diëtist wordt gedeeltelijk gedekt door de basisverzekering van alle zorgverzekeraars.  Dit gaat om de eerste 3 behandeluren per kalenderjaar. De hoogte van de vergoeding is verschillend per verzekering. 

Voor informatie over de hoogte van de vergoeding vanuit je zorgverzekering kun je contact opnemen met je eigen zorgverzekering. Ook vind je informatie over vergoedingen op:  https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/dieetadvies#vergoedingen 

Algemeen

  • Net als andere zorg uit de basisverzekering, vallen de kosten voor begeleiding van de diëtist eerst ten laste van het eigen risico als er nog geen andere medische kosten zijn gemaakt.  
  • De diëtist van PositivEating is direct toegankelijk. Door de directe toegankelijkheid diëtist (DTD) kun je meestal zonder verwijsbrief een afspraak maken. Sommige zorgverzekeraars stellen een verwijsbrief verplicht aan de vergoeding. Als je verzekerd bent bij CZ, Nationale Nederlanden of Ohra ontvangt de diëtist graag een verwijsbrief van je huisarts.  
  • Afzeggingen binnen 24 uur voorafgaand aan de afspraak worden in rekening gebracht.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?