PositivEating

de online cursus

Wil jij fysiek en mentaal beter in je vel zitten? Misschien weet je wel wat goed voor je is, maar lukt het je niet om je eet- en beweeggedrag te veranderen. In de online cursus van PositivEating ontdek je wat jouw belangrijkste waarden zijn. Je leert vaardigheden om automatische patronen te doorbreken en te gaan doen wat echt belangrijk voor je is, nu en in de toekomst. Ben je er klaar voor om de regie te pakken over jouw eigen gedrag?

De cursus geeft jou veel informatie en oefeningen om in contact te komen met je lichaam en je onderliggende behoeften. Het doel is om jou te ondersteunen bij het ontwikkelen van een gezonde relatie met voeding én een beter gevoel daarover. Zelfzorg en een vriendelijke kijk op jezelf staan hierin centraal. 

Jij bepaalt zelf de richting en zet de lijnen uit met doelen in je gedrag. De cursus ondersteunt jou hierbij met vaardigheden uit de Positieve Psychologie, Acceptance & Commitment Therapie (ACT), Zelfcompassie en Mindfulness

Voor wie

Deze online cursus is speciaal voor jou als je:

Welke thema’s komen er aan bod?

 • Week 1. Waarden: Wat zijn mijn eigen waarden?
 • Week 2. Motivatie: Waarden gerichte actie
 • Week 3. Eetgedrag: Waarom eet ik (wel of niet)?
 • Week 4. Inchecken: Wat is mijn behoefte?
 • Week 5. Automatische patronen: Bewust en onbewust gedrag
 • Week 6. Toegewijd handelen: Ruimte voor nieuw gedrag
 • Week 7. Van kritiek naar begrip: Afstand nemen van niet-helpende gedachten
 • Week 8. Van ‘controle’ naar acceptatie: Acceptatie van ongemak
 • Week 9. Mindfulness: Aandacht in het hier en nu
 • Week 10. Gunnen: Wat gun ik mezelf (niet)?
 • Week 11. Lichaamsbeleving: Respectvol kijken naar ons lichaam
 • Week 12. Samenvatting: Reflectie en toepassing
 • Week 13. Hoe nu verder: Terugvalpreventie

Duur

Als je elke week een hoofdstuk volgt duurt de cursus 13 weken. 
Volg je om de week een hoofdstuk, dan duurt de cursus 26 weken. 

Op welke manier?

Kosten

€249,- (exclusief BTW) 

Ja ik wil deelnemen aan PositivEating, de online cursus.

Wie ben ik

Vivian Meijer

Hoi, ik ben Vivian. Ik woon in Utrecht met mijn vriend Jos en onze zoon Djule. Als het mooi weer is vind ik het heerlijk om een wandeling te maken in het bos. In de natuur kan ik mijn hoofd leeg maken en nieuwe inspiratie opdoen. Ik houd van gitaar spelen, zit graag met een goed boek op de bank, doe soms aan yoga en, als ik de tijd heb, vind ik speciaal en lekker koken ook erg leuk! Sport is nooit echt m’n ding geweest, maar ik haal wel veel plezier uit sportieve dingen ondernemen met anderen, zoals boulderen of snowboarden. Vrijheid, verbinding, avontuur en humor zijn voor mij belangrijke waarden die richting geven in mijn leven.

Na mijn opleiding Voeding en Diëtetiek ben ik me als diëtist verder gaan specialiseren in de psychologie achter eetgedrag. Inmiddels verdiep ik me al 10 jaar in de wereld van eet- en gewichtsproblemen. Weten wat goed voor je is en doen wat goed voor je is zijn twee verschillende dingen. Ik word er blij van om samen met jou te werken naar gedragsverandering en daarmee; het behalen van doelen. Met vriendelijkheid naar jezelf kijken. Een levensstijl die echt bij jou past. Mijn benadering is positief. Ik ga graag samen met jou op zoek naar wat je echt nodig hebt en hoe je dit kunt bereiken.

Jij staat op het punt om te starten met een complete online cursus om voor eens en altijd je omgang met eten te veranderen. Met ondersteuning van de cursus maak je een weg vrij naar bewuste keuzes en een beter gevoel daarover. Ik ben ervan overtuigd dat de tools die ik je aan rijk je daarbij gaan helpen.

Ik heb zelf ervaren hoe problemen met eten je leven beïnvloedt. Maar ook hoeveel vrijheid ervoor in de plaats komt als je los durft te laten. Dat gun ik jou ook. Ik hoop dat jij het jezelf ook gunt!

Veel gestelde vragen:

Hoewel de cursus gericht is op een gezonde omgang met eten, is het geen zorgtraject en wordt het daarom niet vergoed door de zorgverzekering.

Ja dat kan zeker! De cursus is een goede voorbereiding op de persoonlijke begeleiding. Ook is de cursus een goede ondersteuning tijdens de begeleiding van de diëtist. 

Nee, de cursus is gericht op volwassenen. 

De cursus biedt onvoldoende hulp om een eetstoornis te overwinnen. Heb jij een eetstoornis of denk je dat je een eetstoornis hebt? Vraag dan je huisarts om een verwijzing naar een psycholoog en een gespecialiseerde diëtist. Je bent welkom in de praktijk van PositivEating voor 1 op 1 begeleiding. 

Ja, dat kan zeker! Je bent welkom voor een intakegesprek in de praktijk van PositivEating. Tijdens het intakegesprek bespreek je jouw eetgewoonten en wensen met de diëtist. Na het intakegesprek ontvang je een persoonlijk voedingsadvies. Meer informatie over tarieven en vergoeding vind je hier

Let op: bij drukte is er mogelijk een wachtlijst of aanmeldstop. 

Ja, dat kan zeker! Je bent welkom voor een intakegesprek in de praktijk van PositivEating. Persoonlijke begeleiding wordt (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekering. Meer informatie over tarieven en vergoeding vind je hier.

Let op: bij drukte is er mogelijk een wachtlijst of aanmeldstop. 

Ja, dat kan zeker! De cursus omvat namelijk geen persoonlijk voedingsadvies of dieetadvies. Vertel jouw diëtist dat je deze cursus gaat volgen, zodat hij/zij weet waar je mee bezig bent en extra aandacht kan besteden aan wat de cursus met jou doet.  

Ja ik wil deelnemen aan PositivEating, de online cursus.